06 July, 2014

Dejvid Duhovni o debi albumu i knjizi

Glumac koji je od pre par godina počeo da svira gitaru, navodi da je najpre naučio da svira pesmu "Yoshimi Battles the Pink Robots" popularnog benda Flaming Lips, a koju smatra "zabavnom". Duhovni je uspeo da sakupi dvanaest demo snimaka koje finalizuje za svoj album prvenac.

"Svoju muziku mogu da poredim sa muzikom umetnika koji su vam već poznati, pa će zvučati kao da se hvalim", rekao je Duhovni u najnovijem intervjuu za "Roling stoun". "Ipak, u najdivljim snovima, zvučim kao Wilco ili R.E.M.. Tu bih svrstao svoju muziku  – ukoliko budem bio te sreće."

"Uvek pišem bolju ili lošiju poeziju, a kada počnem da sviram, pomislim se: 'Bože, trebalo bi da sam u stanju da napišem i tekst'", naveo je. "Tada osetim da je sve moguće. To mi pruža zadovoljstvo u životu, bez obzira na to ko kupuje album i kakvi će biti ustisci, kada on bude izašao. Sama mogućnost da sviram, pišem pesme i pevam ih prijateljima mi je kao spas."

Duhovni sa bivšom suprugom Teom Leoni na plaži Malibu (28. jun), foto: Dailymail.co.uk
Duhovni planira i da objavi knjigu pod nazivom "Sveta krava" (koja će se naći u prodaji od 3. februara 2015.). "To je dečja knjiga, ali i knjiga za odrasle", objasnio je. "Radi se o basni, nalik na "Životinjsku farmu" ili "Šarlotinu mrežu"; alegorija koja predstavlja životinje kao ljude". Štaviše, Dejvid je počeo da razmišlja o narednoj knjizi. "Imam ideju komplikovaniju od ove, koja zahteva detaljnije istraživanje za koje sam sada poprilično lenj, ali ću se na kraju ipak pozabaviti time".

Do kraja godine, Duhovni će se pojaviti u ulozi detektiva sa zadatkom da uhvati čuvenog kriminalca u NBC-jevoj kriminalističkoj seriji "Aquarius", smeštenoj u kasne šezdesete. "Moj lik pokušava da pronadje nestalu devojku, ćerku njegovog prijatelja. Tumačim razumnog čoveka u pedesetim koji je upoznat sa novim svetom šezdesetih i Čarlsom Mensonom, i dok se svet oko mene menja, ja nisam sposoban da se menjam zajedno sa njim."

...

O knjizi "Sveta krava" (opis preuzet sa Amazona):

Elzi Bovari je poprilično srećna krava, koja svoje dane lenjosti provodi u hrani, dremanju i čavrljanju sa najboljom drugaricom Malori. Jedne noći, Elzi i Malori uspevaju da se iskradu iz štale; ali dok je Malori zainteresovana za flertovanje sa komšijskim bikovima, Elzi odlazi do gazdine kuće. Gledajući kroz prozor primećuje gazdinu porodicu okupljenu oko "Kutije Boga" i shvata da to ima neke veze sa "farmom industrije mesa", što uspeva da poljulja Elzino poimanje sveta iz korena.

Postoji samo jedno rešenje: bekstvo u bolji, bezbedniji svet. Tako je formirana šarenolika ekipa: Elzi; Šalom (Džeri), mrzovoljni prasac koji čita Toru i nedavno je pristupio Judeizmu; i Tom, umiljati (barem u svojim mislima) ćuran koji ne može da leti, ali može da barata ajfonom pomoću kljuna. Prkoseći ukradenim pasošima i grubo uradjenim ljudskim maskama, ekipa odlazi na aerodrom.

Elzi je urnebesna referenca pop kulture, lukavo duhovit pripovedač; Tom, koji uspava da poleti (na neki način) prihvata savet psihijatra i počinje da imitira nemački akcenat; i Šalom, odbačen od strane svojih usvojitelja u Jerusalimu, neočekivano završava ujedinjavanjem Jevreja i Palestinaca. Duhovnijeva harizmatična stvorenja ukazuju na medjusobno razumevanje i prihvatanje koje je svetu i više nego neophodno.

0 komentar(a):

Post a Comment