05 July, 2014

Džilijan Anderson o stilu iz devedesetih i svojim kolegama

Džilijan Anderson je tokom devet godina glumila agenta Dejnu Skali. Serija je naravno postala kultni klasik. Iako je Džilijan ponosna na seriju i svoju ulogu, izjavila je da ne može da veruje kako je pristala da nosi neudobna odela tokom devedesetih.

"Najčudnije je to što kad sam oblačila ta grozna odela od likre, a nijedan deo mene nije rekao: 'Stani, čekaj sekundu! Isto važi i za kosu'", rekla je kroz smeh glumica u najnovijem intervjuu za britansko izdanje magazina "Glamur".

"Izluđivala me je boja kose, stilizovana na poseban način. I možda biste pomislili da sam uradila nešto po tom pitanju van scene... Ipak, nisam se zamarala jer sam bila veoma iscrpljena. Tako sam tokom devet godina odlazila na posao i postajala neko drugi, a da uopšte nisam posvećivala vreme ili pažnju o svom izgledu. Kada se osvrnem, pogledam unatrag i vidim sebe i taj odvratni modni izbor, ne mogu da poverujem u to", dodala je glumica. 

Glumica je ostala zapamćena po nezaboravnom izvodjenju detektivke Stele Gibson u "Padu", što je takodje čini veoma ponosnom. Ipak, uz smeh konstatuje činjenicu o tolikom broju ljudi koji je bio više zabrinut za Stelin modni izbor. Njen zaštitini znak su predstavljale svilene bluze, koje Džilijan lično ne voli da nosi.

"To je bilo uvrnuto. Ne mogu da poredim sebe i Stelu u svilenoj bluzi", rekla je sa oduševljenjem. "Sigurno je da to ima neke veze sa njenim stilom jer iako je izmišljena, nikako ne bih mogla da je imitiram, čak ni sa istom frizurom".

Kao zvezda u usponu devedesetih, Anderson se suočavala sa dosadnim paparacima. Ovom prilikom je posavetovala glumce mladje generacije, koji su takodje na nišanu upornih bliceva iz zasede.

Nekoliko reči uputila je glumici Kristen Stjuart, uz savet da se više osmehuje. Navela je da uočava mnogo sličnosti izmedju mladje koleginice i sebe u njenim godinama:

"Znate li šta je smešno? Ponekad pregledavam fotografije iz ranih dana "Dosijea X" i tako uočavam sličnosti sa Kristen Stjuart. Sličan nam je pogled; blago prkosan i pomalo dosadan. Govorili su mi samo: 'Nasmej se! Nasmej se!', onda kada nisam želela da se smejem. Tada sam jako želela da mi neko govori: 'Znaš da je u redu da budeš ono što zapravo jesi'".

U jednom segmentu intervjua, navela je imena holivudskih glumaca sa kojima bi volela da ima romantični sastanak. Navela je sledeće:

"Uvažavam Rajana Goslinga. Ne znam zbog čega. Nikada ga nisam upoznala, ali sam nedavno pročitala da je od momenta njegovog ulaska u prostoriju, prisutnima bilo nemoguće da se skoncentrišu na nešto drugo. Mislim da neki muškarci imaju takav efekat, kao Bredli Kuper i Tom Hardi, za koga mislim da je jedan od najneverovatnijeg glumca našeg vremena".


Izvori:  belfasttelegraph.co.uk, moviepilot.com

0 komentar(a):

Post a Comment