23 April, 2014

Molder i Skali otkrivaju prošlost u stripu "Dosije X: Nulta godina"

Najnoviji petodelni strip sa originalnim pričama o popularnim FBI agentima nosi naziv "Dosije X: Nulta godina", a prvi broj će se naći na policama u julu, saopštava IDW Publishing.

Tokom četrdesetih godina prošlog veka, doušnik poznat pod pseudonimom "Mr. Xero" počeo je da obaveštava FBI o izvesnom broju paranormalnih slučajeva koji će ubrzo postati klasifikovani kao Dosijei X i važili su za neverovatno i neobjašnjivo. Kada se u sadašnjosti Molder suočava sa osobom čiji je alijas "Mr. Zero", pokušaće da otkrije istinu o ovoj misterioznoj osobi i povezanosti ovih doušnika sa slučajevima.

Multi-talentovani veteran Karl Kesel će po prvi put raditi za pomenutog izdavača kao scenatista stripa. Vik Malotra ("Dosije X: Zavera: Vrana") i Greg Skot ("Dosije X: Sezona 10") će biti zaduženi za umetnički koncept oko sekvenci iz četrdesetih, dok će Skot obradjivati crteže onog dela priče koja se odvija u sadašnjosti. Karlos Valencuela će i ovog puta raditi na naslovnicama, zajedno sa Robertom Hakom koji će obradjivati varijante za pretplatnike.

Poreklo jedinice Dosije X je nagovešteno u televizijskoj seriji i ovaj strip će prema navodima urednika Dentona Džej Tiptona predstaviti priču "o pretečama naših najomiljenijih agenata koji su istražujući paranormalno oformili diviziju kasnih četrdesetih". "Mislim da će Bing i Majli postati favoriti fanova uz Moldera, Skali, Rejes i Dogeta", dodao je u saopštenju.

"Oduvek sam mislio da su četrdesete odlično mesto za 'Dosije X', uz rusku crvenu pretnju, atomske mutacije i leteće tanjire koji vrebaju iz zasede, zbog čega ovo volim da nazovem 'UFO noar'", naveo je Kesel. "Naravno, ikonski likovi kao Molder i Skali su zabavni za pisanje uz datu priliku za predstavljanje njihovih predhodnika - Binga Elinsona i Majli Ohajo; dakle, istina je da je sve ovo pomalo neverovatno za mene. Ali, zar 'Dosije X' ne govori o neverovatnom?"

Uz predstojeću igru na tabli, aktuelni strip "Sezon 10" i nove avanture iz prošlosti, IDW je očigledno postao esencijalno mesto za fanove "Dosijea X".


0 komentar(a):

Post a Comment