07 January, 2015

Džilijan Anderson medju najpopularnijim ženama na televiziji

Španski sajt Gonzoo koji je namenjen mladima napravio je osvrt na proteklu godinu posvećenu ženama na globalnoj televiziji.
 
Kako se navodi u tekstu, lepeza prideva za žene na televiziji postaje sve šira, bez obzira da se radi o avanturističkim, zlim ili emotivnim likovima, crnkinjama, lezbejkama ili moćnim figurama, jer žene vode istu bitku na društvenim frontovima, bile one pisci, režiserke, glumice i druge poznate ličnosti.

Protekla 2014. bila je posebno usuđujuća godina u pogledu doprinosa usmeravanja medija ikonskim protagonistima koji idu dalje od uloge nego inače, uz širu i svežiju perspektivu o položaju koji zahteva ceo svet sa ličnom borbom i kreativnošću koji otvaraju put za kasnije generacije.

Pomenuti sajt napravio je retrospektivu za proteklu godinu uz listu deset žena koje su od malih ekrana napravile mesto za učenje i uživanje bez predrasuda. Na ovoj listi se izmedju ostalih nalaze i Šonda Rajms, Vajola Dejvis, Frensis Mekdormand i Džulijana Margulis.
 
 
Džilijan Anderson

Legendarna Skali iz "Dosijea X" morala je da nestane na deset godina sa 'mejnstrim' televizije da bi se potom vratila u svoje najbolje predstave i zanimljiv program britanske produkcije.
Džilijan Anderson je serijama "Pad" i "Hanibal" pokazala da starije zvezde mogu da nastave posao tumačeći uzbudljive i seksi likove, na čemu joj mladje koleginice zavide.
 
 
Izvor: Gonzoo

0 komentar(a):

Post a Comment