24 December, 2014

Praznično izdanje stripa Dosije X

Džo Haris je za ljubitelje stripa pripremio specijalni novogodišnji poklon - i to (najverovatnije) sa vanzemaljcima. "Dosije X: božićni specijal" pomenutog scenariste i umetnika Mejtua Dau Smita prati agente Skali i Moldera na prazničnom slučaju, dok su scenatisti Karl Kesel i Loston Volis uradili dodatnu priču o prvim istražiteljima paranormalnih slučajeva iz četrdesetih - agentima Bingu i Majli.

Haris je u najnovijem intervjuu otkrio nekoliko detalja i dao uvid o istraživačkim timovima u stripu, uključujući i savršen novogodišnji poklon za Moldera. 

CBR: Džo, šta je to što si ove praznične sezone spremio za agente Moldera i Skali?
Haris: Novogodišnju kupovinu, novogodišnje žurke, koktele sa jajima, baksuza ispod imele i podsetnik da, kada ste agent Foks Molder, "duh Božića" je nešto na šta se može naleteti noću.

CBR: Da li je onda "duh Božića" dobra ili loša stvar?
Haris: Pa, ako se uzme u obzir "praznični duh" u bukvalnom smislu, onda je to dobra stvar. On dovodi ljude na zabavu koja se odigrava u njihovim životima i medjusobnoj posvećenosti. Fizički gledano, neko svojim prisustvom lupa na tavanu i spušta se niz dimnjak, što treba da bude vidjeno. Ovom opisu odgovaraju i Deda Mraz i vanzemaljci, pa je na ovaj način nastao moj božićni specijal.

Opširnije: CBR

0 komentar(a):

Post a Comment