13 December, 2014

Dejvid Duhovni posetio Boston

Glumac je napravio kraću pauzu od svog uobičajnog posla i posvetio se muzici. Tako je iskoristio priliku i posetio Boston, gde je nastavio sa radom na albumu prvencu i ujedno gostovao na poznatom Muzičkom koledžu Berkli, gde je razgovarao sa studentima.

Inače, Duhovnijev bend čini pet Berklijevih saradnika. U pitanju su Kolin Li (takodje i producent), Majkl Stjuart, Sebastian Modak, Džef Bučer i Patrik Mekaster. Dupli album pod nazivom "Hell or Highwater" bi trebalo da ugleda svetlost dana marta naredne godine i biće izdat od strane bostonskog izdavača ThinkSay Records.

Duhovni je zajedno sa Lijem i čelnikom ThinkSay-a Bredom Dejvidsonom posetio čas i prisutnima govorio o svom bendu, razvojnom procesu stvaranja albuma i pronalaženju muzičkih partnera u trenutku značajnih promena pogleda na stvari.

"Nisam očekivao da se bilo šta od ovoga desi", naveo je Duhovni, dodajući: "Ja nisam muzičar...  sve ovo deluje nestvarno. Muzika je oduvek bila deo mog života i činjenica da sada mogu da je stvorim me čini srećnim." Tokom posete, Dejvid je otkrio da ga je uvek privlačilo pisanje poezije, pa je komponovanje pesama usledilo kao sledeći logičan korak. Svoje stihove je okarakterisao kao komplikovane, imajući posebno u vidu pesmu "Passenger" sa predstojećeg albuma, otkrivajući da se "odnosi na osobu sa kojom pričate [tokom vožnje autom], a koja zapravo nije pored vas, već u vašem srcu". Da li je ovim nagovestio da je pesma posvećena bivšoj supruzi Tei?

Pored dubokoumnih stihova i tračarenja sa saradnicima, proces stvaranja muzike ne predstavlja nikakav problem: "Prionem na posao i uskladim akorde, a kada mi se to zasvidi razmišljam o medodiji koja bi se uklopila sa tekstom."





Izvori: Boston Magazine, The Boston Globe, Vanyaland

0 komentar(a):

Post a Comment