22 July, 2014

Karin Konoval o epizodi Home

Glumica Karin Konoval, koja je uz pomoć magije hvatanja pokreta postala jedinka druge rase i pola u filmu "Planeta majmuna: Revolucija", može se pohvaliti tumačenjem jednog od najužasnijih likova prikazanih na televiziji: incestni, ubojiti matrijarh g-dja Pikok u notornoj epizodi "Home", uz pomoć koje je "Dosije X" pomerio granice. Konoval, koja se u seriji pojavljuje kroz dve uloge (najpre kao gatara u podjednako ikonskoj epizodi "Clyde Bruckman's Final Repose"), ostaje upečatljiva kao majka porodice Pikok, koju čine fizički deformisane generacije srodnika. Njeno lice je za potrebe snimanja bilo prekriveno lateksom, dok je na setu ležala ispod kreveta i bila povezana za sanduk, kako bi delovalo da nema udove.

"Poprilično sam klaustrofobična i mogla bih da navedem ovo kao jednu od najstrašnijih stvari koje sam uradila do sada", podseća se glumica kroz smeh. "Bilo je užasno — stavljena mi je maska preko nosa, nisam mogla da se pomeram, bilo je mračno i tako sam ležala četiri sata. Kada je tog dana snimanje privedeno kraju, otišla sam kući i doživela nervni slom."

Ipak, mogla je da iskoristi patnju za svoju ulogu: "Vrisak g-dje Pikok je nalik na Karinin! Nije ni čudo što je uspela da poplaši sve redom". Što se i desilo  — "Home" je nakon jedinog emitovanja na Foksu ostao bez reprize, zahvaljujući nasilnom sadržaju. "Mislila sam da je to bila odlična stvar!", navodi glumica. "Nisam veliki obožavalac nasilnih ili stvari koje uključuju krv, ali ima nečeg sofisticiranog u pozadini te epizode 'Dosijea X'. Jednostavno je dobra."

I dok tumači normalno ljudsko biće u predstojećoj seriji "Intruders", koja se radi u produkciji BBC Amerika (čiji je tvorac Glen Morgan, koscenarista epizode "Home"), Konoval bi se vrlo rado obmotala lateksom ili poslužila tehnikom hvatanja pokreta, ukoliko bi uloga to zahtevala. "Transformišem se sa lakoćom. Da kompletno udjem u lik i preuzmem energiju i fizičku formu  — ali ne kao karikatura, već kroz kompletnu transformaciju — to je nešto što jednostavno volim da radim."

Izvor: Vulture

0 komentar(a):

Post a Comment