03 May, 2013

Pet epizoda Dosijea X koje bi mogle biti snimljene kao film

Sajt "What Culture" je došao na zanimljivu ideju: Kada bi se pravili filmovi po motivima nekih od uzbudljivijih epizoda "Dosijea X", koje bi epizode poslužile kao model? Uzevši u obzir da je kultna serija devedesetih jednom nedeljno donosila užitak o paranormalnim pojavama milionima gledalaca tokom devet sezona punih obrta, uz strpljiv razvoj dogadjaja koji su mnogima od nas održavali pažnju do samog kraja.

Nedelju za nedeljom, dinamični duo federalnih agenata - Foks Molder i Dejna Skali - borio se protiv čudovišta, fizički i metaforički, tokom iscrpne potrage za odgovorima. Istina je bila negde tamo, ali da li bi ikada bila otkrivena iz mreže zavera i maski koje su je okruživale? A kao šlag na tortu, da li bi izvrsni vernik Molder i zanosna seksi Skali ikada bili zajedno?

Nakon 202 epizode, dva igrana filma i dve spin-of serije, iza svega navedenog stajao je kreativni tim scenarista i producenata, medju kojima su Kris Karter, Vins Giligan, Frenk Spotnic, Kim Maners i Džejms Vong. 

Po nekima, jedna od najboljih televizijskih serija svih vremena darovala je epizode svrstane u kategoriju "čudovišta nedelje", čije su priče jednostavno rečeno, savršene, te ih je moguće obraditi u igrani film, ukoliko bi im bila pružena takva prilika. Lista pet takvih epizoda bi izgledala ovako:

5. Detour [sezona 5, epizoda 4]
4. Triangle [sezona 6, epizoda 3]
3. The Pine Fluff Variant [sezona 5, epizoda 18]
2. Darkness Falls [sezona 1, epizoda 20]
1. Grotesque [sezona 3, epizoda 14]








0 komentar(a):

Post a Comment